Дослідники витратили десятиліття в пошуках доказів наявності води на Марсі. По мірі розвитку технологій з'являється все більше доказів того, що річки, озера і навіть океани колись були в достатку на червоній планеті.

Фото скель на Марсі, NASA

Сучасний Марс є крижаним і курних і навряд чи має багато рідкої води на поверхні, якщо вона взагалі є. Але мільярди років тому Марс був теплішим і міг мати досить рідкої води, щоб підтримувати життя. Фактично, експерти вважають, що Марс є одним з найбільш ймовірних місць, де ми знайдемо свідоцтва позаземного життя.

Супутник з високим дозволом відобразив детальні знімки скелястого марсіанського обриву, показують, що він утворився річками понад 3,7 мільярдів років тому. Приблизно в той же час, коли життя починалося на Землі.

Це перший раз, коли вчені змогли вивчити ці види каменів поблизу.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати
Показати ще

Марс, фото Pxhere
Марс, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що дані мільйонів жителів Росії опинилися у відкритому доступі. Причиною цього називають витік даних в одному з російських журналів, на який підписалися користувачі. Тепер база даних може бути в руках хакерів, і вони нею точно скористаються.

Як повідомляв Знай.uа експерти розповіли, які програми шпигують за користувачами. Зазвичай такі програми крадуть дані користувачів, нав'язують рекламу, або ж просто збирають інформацію про інтереси користувача.

Також Знай.uа повідомляв, змінений позашляховик Subaru може похвалитися унікальним корпусом, так як його перетворили в пікап. Навіть лебідку вставили, якщо автомобіль самостійно не зможе вибратися. Правда, перевозити габаритні вантажі потрібно буде навчитися конкретно на цьому авто.