Експерт з кібербезпеки з Технічного університету Ейндховена повідомив про уразливості, яка ставить під загрозу безпеку мільйонів пристроїв з портом Thunderbolt. Зазначимо, що цей стандарт роз'єму є дуже популярним і широко використовується на сьогоднішній день.

Проблема стосується пристроїв під управлінням Windows або Linux, випущених до 2019 року, а таких мільйони.

Хоча хакерам необхідний фізичний доступ до комп'ютера, щоб використовувати цю уразливість, теоретично вони можуть отримати доступ до всіх даних приблизно через п'ять хвилин, навіть якщо ноутбук заблокований, захищений паролем і має зашифрований жорсткий диск. Найгірше те, що подібну узявімость закрити на програмному рівні не вийде, потрібно “придумувати” ноутбук заново.

Це не перший випадок, коли проблеми безпеки виникають у зв'язку з технологією Intel Thunderbolt, який спирається на прямий доступ до пам'яті комп'ютера для забезпечення більш високої швидкості передачі даних.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

На жаль, для збільшення безпеки потрібно купувати ноутбук без цієї технології.

Роз'єм Thunderbolt

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережу злили фото нового Mercedes-Benz S-Class, який покажуть публіці цього року. Правда, шпигуни показали люксовий автомобіль раніше, так що ми можемо споглядати головні зміни. І хоча зовні мало що змінилося, всередині автомобіль повністю змінився.

Як повідомляв Знай.uа китайці представили електрокар з рекордним запасом ходу до 800 км. Правда, до тестів ще рано, але автомобіль позиціонується як рекордсмен за автономності серед електрокарів такого типу.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple істотно здешевила вартість SE, і цьому посприяла дешева складання. Експерти повідомляють, що собівартість гаджет вкрай низька.