У той час як Google доводиться мати справу з шпигунськими програмами Play Store, з'явилася нова проблема, яка може ще сильніше зашкодити Android-користувачів, і це стосується сервісу Firebase.

Google, gettyimages
Google, gettyimages

Нагадаємо, що Firebase - це платформа для розміщення додатків, куплена Google в 2014 році. За словами експертів з кібербезпеки, розробники 24 000 додатків, доступних в Play Store, неправильно налаштували системи безпеки Firebase. В результаті персональні дані, зібрані усіма цими розробниками у відповідних додатках, що знаходяться під загрозою і доступні безпосередньо на серверах Firebase. Хакери можуть скористатися даними в цілях особистої вигоди або подальшого злому акаунтів користувачів Android-смартфонів.

Конкретно, будь-який досвідчений хакер може проникнути в систему і вкрасти велику кількість особистої інформації, такої як адреси електронної пошти, паролі, ідентифікатори, номери телефонів, адреси електронної пошти або навіть IP-адреси. За даними Comparitech, деякі бази даних на Firebase навіть містять банківські реквізити та посвідчення особи!

Як ви можете собі уявити, вся ця інформація може бути продана за високими цінами в Dark Web. Отже, цей недолік являє собою значне джерело доходу для хакерів. Крім того, вони також можуть виконувати шкідливий код і впроваджувати шкідливі або вимагачі усередині додатку. І це, не насторожив пильність розробників.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережу злили фото нового Mercedes-Benz S-Class, який покажуть публіці цього року. Правда, шпигуни показали люксовий автомобіль раніше, так що ми можемо споглядати головні зміни. І хоча зовні мало що змінилося, всередині автомобіль повністю змінився.

Як повідомляв Знай.uа китайці представили електрокар з рекордним запасом ходу до 800 км. Правда, до тестів ще рано, але автомобіль позиціонується як рекордсмен за автономності серед електрокарів такого типу.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple істотно здешевила вартість SE, і цьому посприяла дешева складання. Експерти повідомляють, що собівартість гаджет вкрай низька.