Австрійський активіст-захисник конфіденційності Макс Шремс подав скаргу на Google, звинувативши пошукового гіганта у відстеженні користувачів і передачі інформації рекламодавцям. Регулятори ЄС вже неодноразово накладали на Google штрафи в мільярди доларів у 2017, 18 і 19-му роках. Схоже, компанію не лякають штрафи, так як подібне вже відбувалося і раніше. Швидше за все, вигідніше продавати дані користувачів стороннім компаніям, і вигода набагато більше, ніж сума штрафу.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Група активістів Schrems Noyb звинуватила Google у використанні унікального ідентифікатора для відстеження користувачів Android без їх згоди.

У тексті також згадується, що, перш ніж відстежувати користувачів, потрібно попросити їх згода - це відповідає суворим правилам захисту даних, введених Європейським Союзом з травня 2018 року. Однак, компанію це мало цікавить. Так само було і з Google Maps, коли після заборони на відстеження місця розташування користувача сервіси Google продовжували збирати дані користувача.

Смартфони, фото з вільних джерел
Смартфони, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Компанія ще ніяк не прокоментувала ситуацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти стверджують, що 24 тисячі додатків для Android злили особисті дані мільйонів користувачів по всьому світу. Мова йде навіть про банківські карти, номери телефонів і справжній імен і прізвищ.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung хоче випустити унікальний гнучкий смартфон за ціною звичайного iPhone. Корпорація вирішила не економити на начинці, так що процесор буде топовим. Втім, експерти стверджують, що гаджет на початку продажів буде продаватися за ціною 1100 доларів, що дешевше навіть топового iPhone.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Tesla відклала вихід суперкара за 200 тисяч доларів. Причин декілька, за заявою Маска. Серед них варто відзначити, що компанія хоче збільшити обсяги виробництва вже існуючих електрокарів, а також відкрити кілька нових фабрик.