Астрономи вважають, що вони могли знайти перше пряме доказ народження нової планети.

Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Зародження планети, ESO/PA

Використовуючи дуже великий телескоп Європейської південної обсерваторії (VLT), розташований в Чилі, дослідники виявили спіральну структуру з “вигином” поблизу центру, що дозволяє припустити, що це був процес формування нової планети. За словами вчених, обертовий диск був одним з характерних ознак того, що зоряна система народилася в сузір'ї Ауриги.

Доктор Ентоні Боккалетті, який очолював дослідження Паризької обсерваторії в Університеті PSL у Франції, сказав: “Тисячі екзопланет були ідентифіковані, але мало що відомо про те, як вони утворюються”.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Планета Земля, фото Pixabay
Планета Земля, фото Pixabay

Він додав: “Нам потрібно спостерігати за новими системами, щоб дійсно зафіксувати момент, коли планети утворюються”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що умільці перетворили Honda Civic в гіперкар від Bugatti. Звичайно, під капотом не топовій двигун за тисяч доларів, але віддалено авто все ж нагадує унікальний люксовий спорткар.

Як повідомляв Знай.uа презентацію iPhone 12 перенесли через коронавіруса. Звичайно ж, вся проблема в пандемії, так як збірка від неї постраждав найбільше. До того ж, комплектуючі теж відчувають затримки, що вплине на кількість доступних iPhone 12 в перший час після презентації.

Також Знай.uа повідомляв, смартфон Google Pixel 4a показали вже в коробці. Повідомляється, що смартфон вже збирають, і девайси готові відправитися до своїм власникам, так що чекати залишилося недовго. Нагадаємо, що раніше інсайдери прогнозували презентацію гаджета до кінця травня 2020 року.