Apple і Google здивували всіх, оголосивши, що вони спільно працюють над розробкою API, щоб краще відстежувати розповсюдження Covid-19. Цей API відстеження контактів, що отримав назву “Повідомлення про експозиції”, тепер доступний в операційних системах iOS і Android.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Цей API дозволяє розроблювачам або урядам створювати програми, які можуть допомогти виконувати цифрову трасування контактів. Він також пропонує можливість оповіщення користувачів, якщо вони були в контакті з кимось, у кого був позитивний результат на Covid-19. Система використовує Bluetooth і працює автоматично, як тільки 2 пристрої будуть поблизу один до одного.

Смартфони, фото з вільних джерел
Смартфони, фото з вільних джерел

Той факт, що цей API інтегрований у iOS і Android, повинен значно полегшити його прийняття. При цьому Apple і Google вже не раз нагадували, що активувати цю функцію чи ні, залишається на розсуд користувача. Наприклад, йому доведеться дати своє пряме дозвіл на відправку і передачу даних, якщо він захворіє. Захист необхідна для захисту конфіденційності користувачів. На жаль, якщо вони вирішать відмовитися, вся ефективність системи буде порушена.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple випустила нове оновлення прошивки iOS 13.5, який порадує публіку довгоочікуваними поліпшеннями. Повідомляється, що функція FaceID, яка може визначити особу власника, може працювати навіть тоді, коли власник одягнув маску.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple засмутила своїх користувачів. Інсайдери повідомляють, що яблучна компанія буде укомплектовувати iPhone 12 звичайними дротяними навушники EarPods.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google поліпшила роботу браузера Chrome, і тепер він більш захищений.