Унікальну спецоперацію провели Військово-морські сили США. Відомо, що ВМС США продовжують експерименти з лазерною зброєю. І ось нещодавно дослідна установка LWSD Mark 2 MOD 0 на десантному кораблі USS Portland (LPD 27) захопила в повітрі і знищила безпілотний апарат. Також ВМС США виклали відео випробувань. Правда військові засекретили технічні характеристики цілі і лазера.

ВМС давно вже експерементує з різними установками і можливістю використання лазерів у військових цілях. Нові польові випробування бойової лазерної установки продовжують розпочаті понад десять років тому експерименти з твердотільними джерелами когерентного випромінювання.

Перспективу використання такої зброї є ще й те, що постріл з такої лазерної гармати коштує один умовний долар. Таким чином, це дуже економна зброю, як раз для ураження малих безпілотників або, як кажуть розробники, достатню для нанесення серйозного збитку або для порушення роботи бортових систем безпілотних апаратів.

Встановлена на десантний корабель USS Portland лазерна установка зібрана в лабораторії ВМС США, але вона спирається на твердотільний лазер компанії Northrop Grumman. Лазерна зброя, до речі, не єдина в програмі Міністерства оборони США.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Військові розробляють також інші системи «спрямованої енергії» (DEW, directed-energy weapons). Всі вони покликані мінімізувати як сторонній збиток від осколків, що розлітаються снаряда і цілі, так і вартість пострілу.

Раніше Знай писав, що США успішно вивели на орбіту супутник X-37B для секретних космічних експериментів. Звичайно ж, про яких експериментах йдеться не повідомляється.