Facebook Messenger впроваджує нову практичну функцію, спрямовану на захист своїх користувачів від зловмисників. Попереджувальні повідомлення тепер будуть попереджати їх у разі спілкування з потенційними шахраями. “Занадто часто люди спілкуються з кимось онлайн, але вони не підозрюють, що спілкуються з шахраєм”, - сказав Джей Салліван, менеджер з безпеки продуктів в Facebook. “Ці фальшиві акаунти складно ідентифікувати, а наслідки можуть бути плачевними”.

Facebook Messenger, facebook

Ця нова функція призначена для двох типів профілів: шахраї, які з одного боку ідентифікують своїх жертв через соціальну мережу, а також збоченці, які шукають свою жертву в Facebook Messenger.

“Щоб підготуватися до наскрізного шифруванню, ми вкладаємо кошти в подібні інструменти, які захищають конфіденційність людей без читання повідомлень”, - сказав Джей Салліван. Ця функція “допоможе мільйонам людей уникнути потенційно небезпечних взаємодій і шахрайства без шкоди для конфіденційності”.

Для цього Facebook використовує систему аналізу метаданих і поведінкові моделі, що базуються на штучному інтелекті і машинному навчанні. Один приклад серед інших: ідентифікація сумнівних профілів на основі відправки масових повідомлень або запрошень. Функціональність вже доступна в Android-версії Facebook Messenger з березня і тепер доступна для iOS.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Смартфони, фото з вільних джерел
Смартфони, фото з вільних джерел

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, ізраїльський стартап показав майбутнє електрокарів. Компанія показала спеціальну платформу, на якій розміщені акумулятори і колісна база. На таку базу можна встановити кузов авто будь-якого класу, що робить розробку універсальної і затребуваною.

Як повідомляв Знай.uа смартфони на Android і iOS готові відстежувати місцеположення користувачів на період карантину. У теорії, це дозволить мінімізувати кількість заражених.

Також Знай.uа повідомляв, що тюнери перетворили “Гелик” в справжній позашляховик. Автомобіль виглядає солідно, а його колісна база дозволить проїжджати там, де його стокові побратими не зможуть цього зробити.