Астрономи вважають, що вони могли знайти перше пряме доказ народження нової планети.

Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Зародження планети, ESO/PA

Використовуючи дуже великий телескоп Європейської південної обсерваторії (VLT), розташований в Чилі, дослідники виявили спіральну структуру з “вигином” поблизу центру, що дозволяє припустити, що це був процес формування нової планети. За словами вчених, обертовий диск був одним з характерних ознак того, що зоряна система народилася в сузір'ї Ауриги.

Доктор Ентоні Боккалетті, який очолював дослідження Паризької обсерваторії в Університеті PSL у Франції, сказав: “Тисячі екзопланет були ідентифіковані, але мало що відомо про те, як вони утворюються”.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Планета Земля, фото Pixabay
Планета Земля, фото Pixabay

Він додав: “Нам потрібно спостерігати за новими системами, щоб дійсно зафіксувати момент, коли планети утворюються”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, ізраїльський стартап показав майбутнє електрокарів. Компанія показала спеціальну платформу, на якій розміщені акумулятори і колісна база. На таку базу можна встановити кузов авто будь-якого класу, що робить розробку універсальної і затребуваною.

Як повідомляв Знай.uа смартфони на Android і iOS готові відстежувати місцеположення користувачів на період карантину. У теорії, це дозволить мінімізувати кількість заражених.

Також Знай.uа повідомляв, що тюнери перетворили “Гелик” в справжній позашляховик. Автомобіль виглядає солідно, а його колісна база дозволить проїжджати там, де його стокові побратими не зможуть цього зробити.