Фахівці ESET виявили нове шкідливий додаток для Android — DEFENSOR ID.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Це додаток кілька місяців благополучно прибула в Google Play. А все завдяки тому, що не вимагало підозрілих дозволів — тільки доступ до функцій спеціальних можливостей. А це, як відомо, ахіллесова п'ята операційної системи Android. Таким чином вірус довго перебував непоміченим, але спеціальні можливості дали вірусу деякі можливості, якими й скористалися хакери.

Після того, як користувач надавав доступ до функцій спеціальних можливостей, це шкідливе додаток міг викрасти гроші з банківського рахунку або гаманця кріптовалюти, а також отримати доступ до облікових записів електронної пошти або соціальних мереж. Причому робити це вірус може непомітно для самого користувача, що підвищує небезпека шкідливого коду.

Звичайно ж, Google вже видалила вірус, але про кількість жертв не повідомляється.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що учені вперше зафіксували народження планети. Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook запровадила захисту від шахраїв і збоченців. Тепер система буде попереджати користувачів про підозри у злодіяннях інших користувачів, які захочуть отримати ваші кошти обманним шляхом.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери змогли зібрати рукавичку Залізної людини, додавши в неї плазмовий різак, який здатний прорізати як масло лист металу товщиною до декількох сантиметрів.