Китай націлений на запуск в липні своїх амбітних планів по виконанню місії на Марс, яка буде включати посадку робота з дистанційним управлінням на поверхню червоної планети.

Пекін вклав мільярди доларів в свою космічну програму, щоб наздогнати свого суперника США і затвердити свій статус найбільшої світової держави.

Марс (фото pixabay)
Марс (фото pixabay)

Місія на Марс входить в число нових космічних проектів, які здійснює Китай, у тому числі запуск космічних станцій на Місяць і створення космічної станції до 2022 році.

Пекін планував політ на Марс в цьому році, але Китайська корпорація аерокосмічної науки і техніки (CASC) підтвердила, що це може відбутися вже в липні.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

буде Потрібно кілька місяців, щоб подолати відстань близько 55 мільйонів кілометрів (31 мільйон миль) між Землею і Марсом.

Китай вже виконав аналогічну місію на Місяць, і в січні 2019 року приземлився невеликий марсохід на темній стороні поверхні Місяця, ставши першою країною, яка змогла це зробити.

Марс, фото Pixabay
Марс, фото Pixabay

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що учені вперше зафіксували народження планети. Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook запровадила захисту від шахраїв і збоченців. Тепер система буде попереджати користувачів про підозри у злодіяннях інших користувачів, які захочуть отримати ваші кошти обманним шляхом.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери змогли зібрати рукавичку Залізної людини, додавши в неї плазмовий різак, який здатний прорізати як масло лист металу товщиною до декількох сантиметрів.