Рослинність зелених зон в містах може поліпшити різноманітність мікробіоти ґрунту до більш природного стану, а це, в свою чергу, позитивно впливає на здоров'я людини. Вчені зробили сенсаційне відкриття, яке показало пряме відношення імунітету до рослинності парків і їх достатку.

парк, скріншот з відео
парк, скріншот з відео

Джейкоб Міллс з Інституту біологічних наук і навколишнього середовища Університету Аделаїди каже, що історично люди жили у сільських і диких ландшафтах, а діти проводили більше часу на свіжому повітрі, що дозволило їм піддаватися впливу більшої кількості мікробів. Втім, в мегаполісах зараз повітря важко назвати чистим, а парки далеко не завжди справляються з абсорбцією шкідливих речовин в повітрі.

Парк Кіото - фото tripadvisor
Парк Кіото - фото tripadvisor

Дослідження показало, що зелені зони з залишками місцевих лісів містять більше місцевих видів рослин, ніж насадження — газони, пустирі, а отже, і більшу різноманітність мікробіоти. Також вчені з'ясували, що чим більше ця різноманітність, тим позитивніше він впливає на імунітет людей, які гуляють в парках, або живуть поруч біля них.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що учені вперше зафіксували народження планети. Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook запровадила захисту від шахраїв і збоченців. Тепер система буде попереджати користувачів про підозри у злодіяннях інших користувачів, які захочуть отримати ваші кошти обманним шляхом.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери змогли зібрати рукавичку Залізної людини, додавши в неї плазмовий різак, який здатний прорізати як масло лист металу товщиною до декількох сантиметрів.