Вчені з'ясували, що морські мешканці краще пристосовуються до зміни клімату. Звичайно ж, мова йде про глобальне потепління. У своєму дослідженні автори проаналізували швидкість зміни діапазону поширення 12 тис. видів тварин і рослин відповідно до змін погоди на різних широтах. Результат здивував навіть експертів у цій області.

Риба: джерело:  i-sonnik.ru
Риба: джерело: i-sonnik.ru

Виявилося, що при певних умовах морські види в шість разів швидше мігрують до Північного і Південного полюсів, ніж їх наземні родичі. Крім зміни погодних умов, така швидкість міграції може бути пов'язана з людською діяльністю — рибальством, аквакультурою. Втім, це не скасовує того факту, що риби більш пристосовані до різких змін клімату.

При цьому поки невідомо, наскільки ефективною буде така стратегія поведінки в боротьбі з глобальним потеплінням, відзначають вчені.

Відпочинок на морі, скріншот: YouTube
Відпочинок на морі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що учені вперше зафіксували народження планети. Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook запровадила захисту від шахраїв і збоченців. Тепер система буде попереджати користувачів про підозри у злодіяннях інших користувачів, які захочуть отримати ваші кошти обманним шляхом.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери змогли зібрати рукавичку Залізної людини, додавши в неї плазмовий різак, який здатний прорізати як масло лист металу товщиною до декількох сантиметрів.