Вперше в історії приватна компанія відправляє в космос астронавтів - дивіться запуск першого пілотованого космічного корабля SpaceX.

Ракетобудівна компанія SpaceX вперше за останні 10 років відправляє астронавтів NASA в космос з території США. Ця подія також стане першим пілотованим польотом космічного корабля Crew Dragon, який підопічні Ілона Маска кілька років готували для NASA.

У середу, 27 травня відбувається одна з головних подій в історії космічних досліджень: вперше астронавти NASA відправляться до Міжнародної космічної станції (МКС) на борту ракети-носія і капсули комерційної компанії SpaceX.

Ця подіє є надзвичайно важливою для аерокосмічної галузі США, адже
новий космічний корабель Crew Dragon, який компанія Ілона Маска готувала для NASA останні кілька років, дозволить керівникам NASA відмовитися від співпраці з Роскосмосом.

Як відомо, після закриття програми Space Shuttle в 2011 році, астронавти NASA літали на орбіту Землі виключно на російських кораблях Союз з космодрому Байконур в Казахстані.

Успішний запуск SpaceX Сrew Dragon з двома людьми на борту не лише покладе кінець існуючій монополії Росії на пілотовані запуски у космос, а й стане наступним кроком у розвитку комерційного ракетобудування.

Астронавти NASA Даглас Херлі і Роберт Бенкен, фото NASA
Астронавти NASA Даглас Херлі і Роберт Бенкен, фото NASA

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще


Сам запуск, як і будь-які події за участю Ілона Маска, також обіцяє бути епічним, починаючи від прибуття астронавтів NASA на електричному кросовері Tesla Model X, і закінчуючи автоматичною посадкою прискорювачів Falcon 9 на платформу в Атлантичному океані.

Дивіться пряму відеотрансляцію:

Доповнено:

Запуск Crew Dragon до МКС відклали через погоду, нова спроба запуску відбудеться 31 травня