Вчені виявили галактику, яка має масу Чумацького Шляху, кругла з отвором посередині, схожа на титановий пончик. Його відкриття, оголошене в журналі Nature Astronomy, покликане розворушити теорії про самому ранньому освіту галактичних структур і про те, як вони розвиваються.

“Це дуже цікавий об'єкт, якого ми ніколи раніше не бачили”, - сказав провідний дослідник д-р Тиантиан Юань з австралійського Центру досконалості астрофізики в тривимірному просторі ARC (ASTRO 3-D). “Це виглядає дивно і знайоме одночасно”.

Галактика-пончик, phys

Галактика, названа R5519, знаходиться на відстані 11 мільярдів світлових років від Сонячної системи. Дірка в її центрі дійсно масивна, її діаметр у два мільярди разів більше відстані між Землею і Сонцем. Іншими словами, вона в три мільйони разів більше діаметра надмасивної чорної діри в галактиці Мессьє-87, що в 2019 році стала першою в світі, яка була безпосередньо відображена.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережі з'явилося відео погоні поліцейських США за пікапом, який викрали. На самому відео один з водіїв вміло уникнув потрапляння авто на шипи, і виглядало це як у першокласному бойовику.

Як повідомляв Знай.uа вчені створили пристрій, яке зможе передати смак на відстані. Сам гаджет потрібно притуляти до мови, а гелі з різними смаками будуть генерувати унікальний смак для кожної їжі.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Facebook представила новий сервіс для дзвінків. З його допомогою можна зрозуміти, чи готовий чоловік розмовляти, або він просто зайнятий. До того ж, групові дзвінки теж є в списку функціоналу.