Дональд Трамп повинен підписати указ в цей четвер про зміну закону, який раніше захищав власників соціальних мереж від відповідальності за вміст, розміщений їх користувачами.

Цей крок слідує за погрозами з боку президента з регулювання або закриття соціальних мереж, обвинувачених у спробі вплинути на політику країни. Це сталося після того, як Twitter опублікував попередження, яке закликає користувачів перевірити достовірність повідомлень Дональда Трампа.

Дональд Трамп, фото: timesofisrael
Дональд Трамп, фото: timesofisrael

Нинішній орендар Білого дому, який балотується на другий термін в листопаді, вважає це попередження втручанням у президентські вибори.

Конкретно, Федеральна комісія по зв'язку (FCC) тепер буде змушена перевіряти, чи використовує соціальна мережа політичні прийоми для модерування контенту.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У проекті указу також повідомляється, що полюс цифровий стратегії Білого дому знову встановить інструмент, що допомагає громадянам повідомляти про випадки порушення цензури в мережі.

Цей інструмент буде збирати скарги на онлайн-цензуру. Крім того, він передасть їх у Міністерство юстиції та Федеральної торгової комісії (FTC).

Трамп, фото: з вільних джерел
Трамп, фото: з вільних джерел

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти з DxOMark перевірили iPhone 11 на якість звуку. На диво, смартфон впорався з усіма завданнями, і навіть зайняв 5 місце в списку. Не дивно, що він є найбільш продаваним смартфоном за 2020 рік.

Як повідомляв Знай.uа компанія Tesla знизила ціни на свої авто. На деякі з моделей діє знижка в 2500 доларів, а на деякі й зовсім 5 тисяч доларів, що досить непогано, враховуючи популярність електрокарів.

Також Знай.uа повідомляв, що учені виявили останки мамонтів, які загрузли в болоті. Що дивно, на цьому болоті була побудована військова база, але це не завадило археологам зробити сенсаційне відкриття.