Увечері в середу, 3 червня, з космодрому на мисі Канаверал (Флорида, США) стартувала ракета-носій Falcon 9, яка вивела на навколоземну орбіту групу комунікаційних супутників Starlink, повідомляє прес-служба компанії SpaceX. Тепер їх стало набагато більше, але і це не межа. Компанія планує запустити на орбіту близько 12 тисяч таких супутників, щоб вони покривали всю земну кулю супутникової мережею. Раніше Маск повідомляв, що це буде супутниковий інтернет, і він буде безкоштовним.

У повідомленні наголошується, що вперше запущені супутники, оснащені спеціальними клапанами, які будуть захищати їх на орбіті від сонячних променів.

SpaceX, gettyimages
SpaceX, gettyimages

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, що раніше астрономи скаржилися на супутники Маска, так як вони Заважають розглядати космос за допомогою телескопів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft показала, якою буде Windows 10 вже в 2021 році. Звичайно, зміни будуть як візуальні, так технологічні. Змінений дизайн і перероблені програми повинні збільшити комфорт від використання цієї ОС на ПК.

Як повідомляв Знай.иа, інсайдери розповіли, які iPhone отримають оновлення iOS 14. На щастя оновлення до нової ОС отримають ті моделі, які отримали iOS 13. Серед них і 6S iPhone.

Також Знай.иа повідомляв, що компанія Nokia хоче увірватися на ринок телевізорів. Компанія, яка колись була відомою завдяки своїм кнопковим телефонами вирішила повернутися на ринок електротехніки.