В 2019 році Google спільно з компанією Yubico, що займається ідентифікацією автентичності, розробила ключ безпеки USB-C Titan. Останнє являє собою апаратний пристрій, схожий на флеш-накопичувач, що використовує інтерфейс USB Type-C. Користувачі повинні підключити пристрій до USB-C комп'ютера, перш ніж увійти в обліковий запис Google. Це ще більше підвищить його безпеку. Але в той час ключ безпеки Titan не додавав підтримку мобільних пристроїв iOS. Він сумісний тільки з пристроями Android, Chrome OS, macOS та Windows.

3 червня цього року Google додав ключ безпеки Titan для пристроїв iOS 13.3 або більш пізньої версії. Також оновлені додатки для iOS та онлайн-сервіси для збільшення ключа безпеки для підтримки W3C WebAuthn. W3C WebAuthn - найсучасніший стандарт безпеки для аутентифікації без пароля.

Апаратний ключ безпеки - це пристрій, який генерує унікальний ключ шифрування. Після того, як користувач успішно введе ім'я користувача і пароль, ключ буде використовуватися в якості другої перевірки в процесі перевірки особистості. Ключ безпеки може бути пов'язаний з пристроєм для входу в систему через Bluetooth, USB або Lightning.

Пристрій iOS підтримує ключ безпеки з самого початку. Таким чином, користувачі змогли зв'язати ключ безпеки з iPhone. І це захищає обліковий запис, використовуючи пароль і зашифровану підпис, згенеровану на ключі безпеки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Однак використовувати апаратні ключі безпеки для доступу до облікових записів Google або додатків на iOS нелегко. Те ж саме відноситься і до більш раннім ключів безпеки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft показала, якою буде Windows 10 вже в 2021 році. Звичайно, зміни будуть як візуальні, так технологічні. Змінений дизайн і перероблені програми повинні збільшити комфорт від використання цієї ОС на ПК.

Як повідомляв Знай.uа, інсайдери розповіли, які iPhone отримають оновлення iOS 14. На щастя оновлення до нової ОС отримають ті моделі, які отримали iOS 13. Серед них і 6S iPhone.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Nokia хоче увірватися на ринок телевізорів. Компанія, яка колись була відомою завдяки своїм кнопковим телефонами вирішила повернутися на ринок електротехніки.