НАСА виділило компанії Northrop Grumman 187 мільйонів доларів на проектування модуля середовища проживання для місячних апаратів космічного агентства, планованої космічної станції на орбіті Місяця для астронавтів.

минулого року ми дізналися, що НАСА використовувало послуги військово-промислової компанії, щоб побудувати герметичну кабіну для корабля Gateway.

Астронавти NASA Даглас Херлі і Роберт Бенкен, фото NASA
Астронавти NASA Даглас Херлі і Роберт Бенкен, фото NASA

В п'ятницю (5 червня) космічне агентство оголосило про деяких умовах угоди: Northrop Grumman отримає 187 мільйонів доларів США для фінансування проекту логістичного форпосту HALO через ключовий етап, званий попереднім оглядом проекту, який, як очікується, буде завершено до кінця цього року.

“Артеміда” - це програма НАСА за місячним дослідження з екіпажем, метою якої є посадка двох космонавтів біля південного полюса Місяця в 2024 році і встановлення стійкого присутності людини на космічному тілі і навколо нього до 2028 року. Як зазначив Бриденштейн, агентство припускає, що така робота прокладає шлях для наступного гігантський стрибок: доставка астронавтів на Марс, яку НАСА планує зробити в 2030-х роках.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, вчені з NASA повідомили, що до Землі наближається небезпечний астероїд великих розмірів. Правда, він не буде знаходитися дуже близько до Землі, так що переживати точно не варто. Але в ширину космічне тіло досягає 570 метрів.

Як повідомляв Знай.uа експерти розповіли, чого чекати від виходу iOS 14, яку представлять вже під кінець цього місяця. Наприклад, з'явиться вбудований перекладач, а також підтримка стилуса Apple Pencil, який раніше використовувався на планшетах компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що оновлений браузер від Microsoft став доступним всім користувачам Windows 10. тепер Microsoft Edge буде вбудованим браузерів в Windows 10, так що після оновлення він з'явиться на ПК у кожного користувача.