Відеогра EndeavorRX розробника Akili Interactive отримала офіційне схвалення Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) – тепер лікарі можуть прописувати її як ліки для дітей з синдромом порушення активності і уваги (СПАУ). Про це розповіла пресслужба FDA.

Уточнюється, що дієвість гри в лікуванні СПАУ підтвердили клінічні дослідження за участю понад 600 дітей у віці 8-12 років, які тривали сім років. Виявилося, що принаймні у третини дітей після гри в EndeavorRX "не виявили вимірюваного показника дефіциту уваги".

Це тривимірний платформер для iPad і iPhone, де гравцю потрібно проходити рівні і збирати предмети. FDA зазначає, що гра в EndeavorRX 25 хвилин на день п'ять разів на тиждень протягом місяця допомагає в лікуванні синдрому порушення активності та уваги.

Проте відеогра ще не знаходиться у вільному доступі: весь цей час вона використовувалася для клінічних досліджень. Представник Akili Interactive заявив The Verge, що дата випуску гри невідома, але для деяких сімей вже запустили можливість попереднього доступу по зверненню.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Sony оголосила нову дату виходу PlayStation 5.

Як повідомляв портал Знай.uа, компанія Ubisoft, що займається виробництвом відеоігор, подала позов до суду на корпорацію Google і Apple.

Також портал Знай.uа писав, що компанія Microsoft святкує 30-річчя пасьянсу "Косинка" – стандартної гри, яка є в кожної версії операційної системи Windows.