Один з найвідоміших роботмейкерів Boston Dynamics, який прославився відверто дивними розробками, випустив у продаж одну з головних своїх розробок – Spot. Цей чотириногий дроїд, схожий на собачку, може пересуватися практично по будь-яких поверхнях, поки йому не підкорилися тільки сходинки. BD готова продати свого робота, проте його ціна порівнянна з вартістю нового автомобіля Tesla.

На сьогоднішній день, Spot є найдосконалішим мобільним роботом у світі. Раніше Boston Dynamics вже здавала його в оренду, а тепер зважилася продати. Придбати це диво робототехніки можна за 74 000 доларів. Враховуючи обмежений функціонал робота, попит на нього навряд чи буде високим.

Незважаючи на те, що Spot – дуже спритний робот, його не можна назвати багатофункціональним. Він може виконувати функції по зйомці та збору даних. Робота вже брали в оренду американські нафтові компанії для моделювання майбутніх родовищ. Також його використовували в діагностиці автомобілів. Однак експерти все одно сумніваються, що хтось зважиться заплатити таку серйозну суму за цього робота.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Sony офіційно представила консоль нового покоління PlayStation 5. Консоль буде доступна як з приводом, так і без.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony представила список ігор, який буде доступний на консолі з моменту її виходу. Серед ігор як гоночні симулятори, так і хоррори з экшенами. Сам по собі список досить різноманітний.

Також Знай.uа повідомляв, що автопілот Tesla врятував свиню. Повідомляється, що кабан вібежал на дорогу, а часу для реакції у водія не було. Однак, автопілот відмінно впорався зі своїм завданням, і ніхто не постраждав.