Кондиціонер в авто десятиліттями був мрією багатьох, і багато хто викладав останні копійки аби отримати комплектацію з клімат-контролем. Але якщо до питання підходити безвідповідально - можна залишитися без такого бажаного охолодження.

Знай.ua на основі матеріалу ресурсу АвтоВзгляд розповідає про типові помилки, яких допускаються автовласники в експлуатації своїх транспортних засобів.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Помилка №1. Згадати про кондиціонер лише в саму спеку

Багато автомобілістів звикли вмикати кондиціонер лише тоді, коли стає вже надто жарко. Як і будь-яка інша техніка, кондиціонер вимагає регулярної роботи. Щоб продовжити термін служби пристрою, його потрібно включати хоча б раз на місяць в будь-який час року, навіть взимку в мороз. Річ у тім, що без змащення виходять з ладу вузли компресора.

Помилка №2. Забути про холодоагент

Типова помилка, яку здійснюють автовласники при взаємодії з кондиціонером своєї машини - відсутність контролю за наявністю холодоагенту в системі. Як і будь-який газ, він неминуче йде в атмосферу. Щоб уникнути несподіваного виходу "кондея" з ладу, автовласник має регулярно перевіряти наявність холодоагенту в системі кондиціонера.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Для цього достатньо відкрити капот і знайти на одній з трубок прозору лінзу, через яку можна побачити: чи є рідина (стиснений газ) або її там немає . Таким чином можна вчасно дізнатися, що пора зайнятися заправкою кондиціонера.

Помилка №3. Відсутність контролю за чистотою радіаторів

Проблема полягає в тому, що сміття і дорожній пил погіршують теплообмін і знижують ефективність роботи радіатора і кондиціонера. Якщо це запустити, то кондиціонер перестане охолоджувати повітря в салоні. Тому, перш за все, слід періодично відстежувати наявність сміття між радіаторами.

У випадку, якщо все надто засмічено - рекомендується звернутися до спеціалізованої СТО, щоб спеціалісти могли владнати це питання.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Запоріжжі вибухнув кондиціонер, і спека тут ні до чого.

Як повідомляв портал Знай.ua, Xiaomi представила бюджетний кондиціонер за ціною смартфона: фото.

Також Знай.ua писав, що Xiaomi випустила підлоговий кондиціонер за $520: головні особливості.