Вчені зафіксовані незвичайні радіосигнали з космосу, що повторюються кожні 16 днів. Їх природа досі залишається нез'ясованою.

Про це повідомляє Science Alert з посиланням на публікацію в науковому журналі Nature.

Такі спалахи фіксуються вже понад рік і ймовірність того, що ця періодичність виникла в результаті випадкових спалахів 1 на 10 мільйонів. Джерело сигналів є галактика, багато в чому схожа на Чумацький Шлях і розташована на відстані 500 мільйонів світлових років від Землі.

Вчені прогнозують три можливих варіанти розвитку подій. У першому випадку моніторинг виявить сигнали за межами 16-денного циклу і загадкова періодичність зникне.

Також подальші спостереження можуть підтвердити 16-денну періодичність. Цей сценарій також буде своєрідним проривом у науці, адже жодні інші джерела швидких радіохвиль не демонстрували таку довгострокову періодичність, і тоді 16-денний період буде прийнятий як особливість даної галактичної системи.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Галактика, фото - телеграм-канал "Очевидні речі"
Галактика, фото - телеграм-канал "Очевидні речі"

У третьому і найбільш цікавому випадку такі тривалі періоди є загальними для всіх швидких радіосплесків і закладені у їх природі. У цьому випадку спостереження за далекою галактикою можуть допомогти переосмислити усталені фізичні постулати.

Авжеж, на думку деяких ентузіастів дослідження НЛО, дані сплески можуть сприйматися як послання з далеких світів. Але вчені таку фантастичну ідею відкидають.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Наука про космос може змінитися: вчені зробили неочікуване відкриття.

Як повідомляв портал Знай.ua, Запуск людей у космос на кораблі SpaceX скасували за 16 хвилин – названо неочікувану причину.

Також Знай.ua писав, що Путівки в космос тепер реальність - у SpaceX назвали дату першого туристичного польоту