22 червня корпорація Apple проводить прес-конференції в рамках WWDC у режимі онлайн. Ми зібрали ключові функції iOS 14, які представили на заході.

Все, що потрібно знати про iOS 14

Нова функція App Library буде автоматично сортувати програми і розкладати їх по папках. Це дозволить скоротити кількість екранів з іконами.

В iPhone з'являться віджети різних розмірів, і їх можна буде перенести на основний екран – все, як на Android. Віджет замінюватиме від чотирьох до восьми додатків. Їх можна об'єднувати в "стопки", які будуть формуватися самостійно протягом дня.

В iOS 14 з'явиться картинка в картинці, що працює у всій системі. Ролик можна дивитися, користуючись іншими додатками, а також сховати за край екрану та залишити тільки звук.

скріншоти

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Siri отримає новий дизайн і більше не перекриватиме весь екран, а її відповіді також будуть з'являтися у форматі карток. Голосовий набір тексту повністю перенесли на смартфон, тому він працюватиме швидше, а Siri зможе відправляти голосові повідомлення.

В iOS 14 з'явиться додаток для синхронного перекладу, який зможе визначати мову людини автоматично.

У iMessage можна буде закріплювати листування, а мімоджи отримають нові типи кастомізації. В програмі також з'являться нагадування і відповіді на конкретні повідомлення.

Онлайн трансляція WWDC 2020

Apple Maps працюватиме точніше, але не у всіх країнах. На картах з'являться цікаві місця для відвідин і повноцінні гайди по містах. Ще там з'явиться велосипедна навігація з урахуванням велодоріжок і навіть сходів.

У картах також буде підтримка електромобілів – система враховуватиме заряд і відповідно з ним розраховуватиме маршрут.

В App Store з'явиться App Clips – міні-версії програм, які можна використовувати без установки. Для роботи "кліпів" потрібен чіп NFC або візуальний код, схожий на QR. Кожний такий міні-додаток повинен "важити" не більш 10 мегабайт.

скріншоти

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Apple відмовиться від iOS для iPhone 12.

Як повідомляв портал Знай.uа, Apple запатентувала фітнес-браслет.

Також портал Знай.uа писав, що Apple представить бюджетний планшет з потужністю комп'ютера.