Вчені вважають, що чорні діри можна використовувати для отримання енергії.

Затвердження приходить після того, як дослідники провели експеримент, який, як вони стверджують, підтвердив давню теорію, згідно з якою такі чорні діри можуть створювати енергію в результаті “надзвичайно дивною фізики”.

Вчені з Школи фізики і астрономії Університету Глазго вирішили перевірити роботу Роджера Пенроуза в 1969 році.

Чорна діра\ фото pixabay
Чорна діра\ фото pixabay

Вони використовували звукові хвилі в спробі підтримати “надзвичайно дивну фізику через півстоліття після того, як теорія була вперше запропонована”.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Британський фізик р-н Пенроуз припустив, що енергію можна створити, кинувши такі об'єкти, як ракета, в чорну діру і розділивши об'єкт на дві частини.

Отримавши одну половину, віддача отримає енергію завдяки обертанню чорної діри.

Він припустив, що енергія може зберігатися і використовуватися для живлення цілих світів, але р-н Пенроуз сказав, що інженерна задача, поставлена в експерименті, може бути виконана тільки передовий, можливо, інопланетною цивілізацією.

В 1971 році фізик Яків Зельдовіч припустив, що теорія може бути перевірена з допомогою витих світлових хвиль, спроецированных на обертову поверхню.

Щоб перевірити це, ротаційна поверхня повинна буде обертатися, принаймні, мільярд разів в секунду. На жаль, перевірити це поки що неможливо.

Чорна діра, скріншот: YouTube
Чорна діра, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний месенджер Viber отримав купу крутих функцій завдяки оновленню. Тепер у користувачів є можливість листуватися в “секретній кімнаті”, в якій зникають повідомлення через час.

Як повідомляв Знай.uа Ілон Маск раптово продав один зі своїх маєтків за 29 мільйонів доларів. Досить непогане вкладення, так як роками раніше він купив його в 16 мільйонів доларів.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти з NASA змогли довести, що на плутоні існував океан. Правда, це було дуже давно. Однак, рельєф поверхні підказав вказав на наявність океану в минулому.