IPadOS все більше і більше нагадує macOS, новітня версія настільної операційної системи Apple, macOS Big Sur, запозичує дизайн з мобільних операційних систем каліфорнійського гіганта. Оновлення настільки велике, що Apple надала йому новий номер основної версії (11) - вперше за 19 років.

Нагадаємо, що Apple відмовиться від процесорів Intel для свого власного Apple Silicon на базі ARM. Робота починається з A12z, який відправляється розробникам додатків для забезпечення сумісності їх коду з новою архітектурою. Але є ще багато новин для macOS, крім нового чіпа.

нова мова дизайну робить інтерфейс Mac ще більш привабливим, що робить його більш сумісним з інтерфейсами iPhone і iPad. Зверніть увагу, наприклад, що навіть значки додатків тепер нагадують квадратні значки iOS, а не традиційні круглі значки macOS. Візуальні оновлення поширюються на вбудовані резервні додатки, включаючи Карти, Пошту, Календар і Фотографії. Веб-браузер Safari і додаток “Повідомлення” привертають особливу увагу завдяки новим функціям і нового зовнішнього вигляду.

Незважаючи на те, що Apple прогнозує своє майбутнє на Mac з власними процесорами, macOS Big Sur, як і раніше буде підтримувати величезний список старих комп'ютерів, включаючи моделі MacBook Air, MacBook Pro і Mac Pro, випущені в 2013 році. ОС буде випущена восени, але розробники можуть завантажити бета-версію сьогодні, а учасники програми Apple Beta Software можуть завантажити бета-версію в липні.

Apple Watch, gettyimages
Apple Watch, gettyimages

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що раніше дизайнери Google хотіли зробити смартфон Google Pixel 4 з дизайном, як у iPhone 11. Правда, з деяких причин він з'явився на полицях в іншому дизайні. Повідомляється, що дизайнери шукали оптимальний форм-фактор і розташування кнопок і камер, щоб зробити смартфон максимально зручним.

Як повідомляв Знай.uа експерти виявили відразу 47 шкідливих додатків в Google Play. Їх варто негайно видалити зі смартфона, так як вони можуть красти особисті дані з пристрою, а також показувати нав'язливу рекламу.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft готує велике оновлення для Windows 10. І зміни торкнуться не тільки функціоналу, але і зовнішнього вигляду.