В 2019 році вчені стали свідками того, як масивна зірка в 2,5 мільйони разів яскравіше Сонця зникла без сліду.

Тепер, у новій статті, опублікованій в журналі “Щомісячні повідомлення Королівського астрономічного товариства”, команда астрофізиків намагається розкрити випадок зникаючої зірки, надавши кілька можливих пояснень. З них виділяється один поворот: можливо, писали дослідники, масивна зірка померла і впала в чорну діру, не піддавшись вибуху наднової зірки - воістину “безпрецедентного” акта зоряного самогубства.

Космос, фото pxhere
Космос, фото pxhere

“Можливо, ми виявили одну з найбільш масивних зірок локальної всесвіту, м'яко йде в ніч”, - йдеться в заяві Хосе Мрв, астронома Трініті-коледжу в Дубліні і співавтора нової статті про зірку.

“Якщо це правда, це буде перше пряме виявлення такої зірки-монстра, яка закінчить своє життя таким чином”, - заявив в заяві провідний автор дослідження Ендрю Аллан, також з Трініті-коледжу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже
Показати ще

Космос, скріншот: YouTube
Космос, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony на честь 10-річчя роздає 2 додаткові ігри для всіх передплатників PS Plus. Повідомляється, що обидві гри будуть доступними протягом місяця, так що кожен бажаючий може вдосталь награтися.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск потребує від працівників працювати швидше. З-за проблем з логістикою компанія не встигає розвозити авто своїм клієнтам, так що Маск знову піднімає настрій робітників.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple вирішила випустити відразу 2 нових планшета, і вони отримають збільшений дисплей, якщо порівнювати з попередніми версіями. Імовірно, їх представлення заплановано на вересень цього року.