Проблема копіювання і вставки на iPhone досі не вщухає в більш ніж 50 додатках, включаючи TikTok, численні новинні програми та ігри, такі як Bejeweled.

Порушення конфіденційності буфера обміну вперше було повідомлено ще у березні і показало, що деякі програми можуть бачити вміст буфера обміну користувачів iPhone, будь то номер кредитної картки, пароль або випадкова посилання. Додатки отримували доступ до скопіювати тексту або мультимедіа кожен раз, коли користувачі відкривали їх, і користувачі не знали, що відбувається.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

На Всесвітній конференції розробників Apple в червні 2020 року була представлена новітня операційна система iPhone, iOS 14, і разом з нею з'явився новий спосіб сповіщення користувачів про програми, які переглядають дані вашого iPhone. Про інших типах доступу до даних в додатках буде повідомлятися самостійно в тому, що Apple називає конфіденційністю “ярликами харчування”.

Користувачі бета-версій ОС відразу помітили, що стеження за буфером обміну все ще відбувається у всіх цих додатках, завдяки новій функції конфіденційності, яка дозволяє користувачам бачити це. Ось відео, що показує, як нова iOS попереджає користувачів про те, що відбувається за лаштунками:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Публічна бета-версія iOS 14 вийде в липні, а офіційний реліз з'явиться цієї осені. Скоро ми побачимо, скільки додатків відстежується в наших буферів обміну.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony на честь 10-річчя роздає 2 додаткові ігри для всіх передплатників PS Plus. Повідомляється, що обидві гри будуть доступними протягом місяця, так що кожен бажаючий може вдосталь награтися.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск потребує від працівників працювати швидше. З-за проблем з логістикою компанія не встигає розвозити авто своїм клієнтам, так що Маск знову піднімає настрій робітників.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple вирішила випустити відразу 2 нових планшета, і вони отримають збільшений дисплей, якщо порівнювати з попередніми версіями. Імовірно, їх представлення заплановано на вересень цього року.