На відміну від Землі на Марсі видно тільки часткові або кільцеві затемнення. Хоча на Червоній планеті є два місяця - Фобос і Деймос - обидві вони занадто малі, щоб повністю покрити диск Сонця.

Крім того, подібно супутника Землі, обидва марсіанських супутника відкидають тінь у формі конуса, коли вони обертаються навколо Сонця і беруть участь у затемненнях по дорозі, але вони не досягають поверхні Марса.

Згідно зі звітом Forbes, обидва конуса досягають свого піку, перш ніж вступають у контакт з поверхнею Марса, і, отже, сонячні затемнення на планеті ніколи не блокують Сонце повністю.

Інструмент Mastcam на марсохід НАСА Curiosity використовувався, щоб з'ясувати, як виглядають сонячні затемнення на планеті. Фотограф Кевін Гілл згодом використав дані, щоб відновити відео затемнень, які могли б викликати Фобос і Деймос.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережі показали перероблений концепт автомобіля Hyundai 45 EV Concept. Новинка навіть для концепт-карів виглядає дуже сміливо. Втім, не факт, що він залишиться лише на папері, адже компанії можуть з легкістю втілити свої автомобільні фантазії в реальність.

Як повідомляв Знай.uа довгоочікувана iPhone 12 засвітився на відео. Зазначимо, що презентація новинки відбудеться вже у вересні, якщо пандемія не порушить плани. Що стосується самого гаджета, він отримав дизайн iPhone 4.

Також Знай.uа повідомляв, люксовий гіперкар Bugatti Divo за $5.6 мільйонів тестують на знаменитій гоночній трасі. Відзначимо, що автомобіль має величезну потужність, але і ціна від цього тільки зростає. Придбати новинку не так просто - вона випускається обмеженою серією.