Щоб позбутися від авто, які не відповідають майбутнім нормам викидів, автовиробники просять Європейський Союз відкласти нові стандарти викидів Євро-6 на шість місяців.

“Хоча ми визнаємо, що викиди забруднюючих речовин є чутливим політичним питанням, ми хотіли б підкреслити, що пропонована відстрочка не зробить ніякого впливу ні на рівень викидів відповідних транспортних засобів, ні на якість повітря”, - заявили автовиробники.

Ford Mustang Mach-E And Tesla Model Y, скріншот
Ford Mustang Mach-E And Tesla Model Y, скріншот

“У багатьох випадках це буде означати, що транспортні засоби не будуть оснащені лічильником витрати палива”.

За словами експертів, приблизно 600 000 вже побудованих пасажирських транспортних засобів, що не відповідатимуть нормі ISC-FCM Euro 6d, яка набирає чинності 1 січня 2021 року.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

З іншого боку, з тієї ж причини уряд Китаю вже відклав на шість місяців аналогічний закон про викиди автомобілів.

Зміни клімату, фото: gettyimages
Зміни клімату, фото: gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що влада США хочуть заборонити TikTok на території штатів. Причин кілька. Приміром, соцмережа не раз ловили на стеженні за користувачами, що суперечить інтересам безпеки США.

Як повідомляв Знай.uа голова Panasonic заявив, що Ілон Маск “божевільний геній”. Зазначимо, що Panasonic і Tesla співпрацюють один з одним, де останнім часом між у спільній роботі з'явилися деякі проблеми.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google відновила роботу Android. Повідомляється, що ОС для мільйонів смартфонів мала декілька вразливостей, які дозволяли хакерам зламати будь-який смартфон.