Коли в середині березня пандемія коронавіруса почала охоплювати світ, почалися масові покупки, в число яких входили такі як паперові рушники і туалетний папір. З причин, які в той час навіть не піддавалися поясненням, люди почали вести себе так, як ніби був зомбі-апокаліпсису, і що незабаром основних запасів буде мало.

Тим не менше, одним з пунктів якого було цілком достатньо, було дезінфікуючий засіб для рук. Особливо у зв'язку з тим, що медичні установи і вчені, такі як доктор Ентоні Фаучі, підкреслювали важливість миття рук кілька разів в день, люди почали збирати дезинфікуючі засоби для рук. У деяких районах дезінфікуючий засіб для рук було майже неможливо знайти тижнями поспіль.

Коронавірус в Україні. Фото: radiotrek.rv.ua
Коронавірус в Україні. Фото: radiotrek.rv.ua

У наші дні поставки дезинфікуючий засіб для рук значно покращилися. Тим не менш, не всі дезинфікуючі засоби для рук однакові, і FDA нещодавно перерахувало десятки брендів, які насправді можуть бути небезпечні для людей із-за присутності метанолу (деревного спирту), речовини, яка може бути токсичним для людини при попаданні на шкіру.

Поглинання великої кількості метанолу через шкіру може викликати будь-яку кількість серйозних проблем зі здоров'ям, включаючи постійну сліпоту, судоми та блювання. Навіть були недавні випадки, коли люди, які використовують дезинфікуючі засоби для рук з метанолом, померли.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay
Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

Раніше на цьому тижні FDA визначило п'ять марок дезінфікуючих засобів для рук, які містять метанол, список яких включає наступне:

Дезинфікуючий гель для рук Grupo Insoma без запаху, 70% алкоголю

Засіб для дезінфекції рук Mystic Shield від Transliquid Technologies

Soluciones Cosmeticas 'Bersih дезінфікуючий засіб для рук, без запаху

Антисептичний спирт Soluciones Cosmeticas 70% Актуальне дезінфікуючий засіб для рук

Дезінфікуючий засіб для рук Tropicosmeticos Britz Етиловий спирт 70%

Якщо у вас є що-небудь з перерахованого вище, вам слід негайно їх викинути. І якщо ви використовуєте який-небудь з перерахованих вище, FDA пропонує вам звернутися до лікаря.

FDA вперше попередив про дезінфікуючому засобі для рук з метанолом в кінці червня, і з тих пір список продуктів-порушників неухильно зростає.

І тільки на цьому тижні FDA додала більше двох десятків додаткових дезінфікуючих засобів для рук, щоб уберегти людей від хвороб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що власники iPhone масово скаржаться на розряд смартфонів. Користувачі мережі стверджують, що їх смартфони почали розряджатися з рекордною швидкістю, і схоже, експерти знайшли причину збою в роботі.

Як повідомляв Знай.uа користувачі Facebook і WhatsApp зможуть спілкуватися один з одним. Повідомляється, що Марк Цукерберг вже давно хотів зробити кросплатформеність додатків що дозволить користувачам одного додатка спілкуватися з користувачами іншого.

Також Знай.uа повідомляв, що ціни і характеристики бюджетного смартфона OnePlus Nord з'явилися в мережі. Повідомляється, що новинка буде коштувати в районі 500 євро, а акцент в смартфоні зроблять саме на камеру.