На Google Alphabet Inc подали в США позов за стеження за користувачами.

Позов про конфіденційність даних є другим за багато місяців проти Google юридичною фірмою Boies Schiller Flexner від імені кількох індивідуальних споживачів. Серед клієнтів фірми також були конкуренти Google, такі як Facebook Inc і Oracle Corp.

Google не відразу відповів на запит про коментуванні подачі.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Нова скарга в окружному суді в США в Сан-Хосе звинувачує Google в порушенні федерального закону про прослуховування телефонних розмов і закону про конфіденційність штату Каліфорнія, реєструючи, що користувачі проглядають у новинах, рекламних повідомленнях та інших типах додатків, незважаючи на те, що вони відключили “Активність в Інтернеті та додатках Відстеження в налаштуваннях свого облікового запису Google”.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У позові стверджується, що збір даних відбувається за допомогою Google Firebase, набору програмного забезпечення, популярного серед розробників додатків для зберігання даних, доставки повідомлень і реклами, а також відстеження глюків і кліків. Firebase зазвичай працює всередині додатків непомітно для споживачів.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Подивимося, що на це відповість сервіс Google.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що люксовий електрокар Tesla Model 3 розвалилася після дощу. Власник авто повідомляє, що під час дощу він їхав по дорозі, як раптом почув гучний звук. Посл паркування він виявив, що його бампер просто відвалився від задньої частини авто. У компанії повідомили, що цей випадок під гарантію не потрапляє.

Як повідомляв Знай.uа компанія Vivo анонсувала ігровий смартфон, який зможе зарядитися повністю всього лише за 30 хвилин. Повідомляється, що компанія впровадила в смартфон підтримку зарядки до 120W, що на сьогоднішній день є абсолютним рекордом.

Також Знай.uа повідомляв, що Google Chrome отримав корисну функцію, яка буде доступною як на смартфонах, так і комп'ютерах і ноутбуках. Повідомляється, що тепер браузер зможе знижувати якість відео для тих, у кого слабкі девайси.