Уряд США планує ввести обмеження на видачу віз співробітникам Huawei і інших китайських компаній, заснованих на технологіях. На цей крок влада США зважилися через деякий час після того, як Великобританія заборонила Huawei впроваджувати свою інфраструктуру 5G і підсилює тиск, з яким китайський технічний гігант стикається з заходу.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що його відомство буде націлене на співробітників Huawei і інших китайських фірм, які, як стверджують офіційні особи, несуть відповідальність за порушення прав людини у своїй країні і за кордоном. Твердження є досить серйозними і, ймовірно, під впливом його негативної позиції проти уряду Китаю.

Держсекретар сказав журналістам, що “Великобританія приєднується до Сполученим Штатам, і тепер багато інших демократії стають націями, вільними від ненадійних постачальників 5G. У Сполучених Штатів сьогодні є гідна заміна Huawei. Держдепартамент введе обмеження на видачу віз деяким співробітникам китайських технологічних компаній, таких як Huawei, які надають матеріальну підтримку режимам, які порушують права людини і порушують права людини у всьому світі”.

Смартфони, фото з вільних джерел
Смартфони, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на аукціоні виставили одразу 3 легендарних авто, які бачив кожен в різних фільми. Приміром, перший виставлений автомобіль є реплікою Бетмобіля, який з точністю повторює транспортний засіб з фільму. Другим є автомобіль з мисливців на привидів, а ось третій - легендарна Delorean, яка фігурувала у фільмі “назад у майбутнє”.

Як повідомляв Знай.uа Xiaomi Mi Band 5 з'явиться в Європі без NFC і інших крутих функцій. Дивно, але компанія вирішила випустити базову версію. Ходять чутки, що незабаром на ринку Європи з'явиться і Pro-версія, в якій буде весь заявлений функціонал.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple знайшла спосіб змусити користувачів платити за зарядку. Повідомляється, що компанія готує до виходу потужний адаптер на 18W, але в комплекті з iPhone 12 він не буде постачатися. Правда, у користувачів є можливість докупити окремо, але компанія не розкриває ціну на новинку.