Національне американське космічне агентство NASA вже підписало договір з компанією NanoAvionics на розробку полотнища майбутнього "сонячного вітрила". Космічний апарат створюється в рамках проєкту Advanced Composite Solar Sail System, мета якого — протестувати нову експериментальну технологію.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті NASA.

Нашивка NASA, фото: сайт NASA
Нашивка NASA, фото: сайт NASA

У тому випадку, якщо розробку визнають успішною, в NASA візьмуться за спорудження парусної системи для міжпланетних подорожей. NASA надає апарат (виду CubeSat) для виведення системи в космос, тут же розроблені механізми витягування вітрила, штанги з композитних матеріалів і лебідки.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

У NanoAvionics повинні зробити вітрило з тонкого пластику, нанести на нього алюмінієве покриття і зібрати всю систему. Максимальна площа вітрила складе 75 кв. м, в складеному вигляді він важитиме всього 5 кг.

Для NASA ACS3 – експеримент, спроба перевірити слабкі і сильні сторони концепції. Жодного корисного навантаження на саму місію не покладається. Завдання ACS3 в тому, щоб успішно розкритися і маневрувати на орбіті за командами з Землі.

Потім, якщо вердикт буде позитивним, побудують вже вітрило площею понад 500 кв. м., яке застосовуватиметься для робіт в ближній космічній зоні. Про терміни проведення обох операцій в NASA поки не повідомляють. До речі, відзначаючи важливість місії NASA навіть розробив для неї пам'ятну нашивку.

Також варто нагадати нашим читачам, що Американське агентство NASA планує відправити місію на Венеру для дослідження надр планети. Назвою програми стало латинське Veritas - істина".

Нова місія на Венеру дасть вченим можливість зрозуміти, чому дві приблизно однакові за розміром планети, Земля і Венера, настільки сильно відрізняються за фізичними умовами на поверхні: у той час як на поверхні Землі підтримуються помірні температури і тиски, які дозволяють існувати життєвим формам, на поверхні Венери температури досягають 500 градусів за Цельсієм, хмари наповнені сірчаною кислотою, а атмосферний тиск здатний розчавити людину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Наполегливість", "Надія" і "Запитати небеса": навіщо летять на Марс місії США, Китаю та ОАЕ.

Як повідомляв Знай.uа Microsoft встановлює браузер Edge на комп'ютери користувачів без їх згоди.

Знай.uа писав, в мережу злили геймплейне відео гри Assassin’s Creed: Valhalla.