У Китаї запустили перший зонд з дослідження Марса "Тяньвень-1". Про це повідомляє місцеве видання "Синьхуа".

Важка ракета-носій "Чанчжен-5" з космічним апаратом на борту успішно стартувала в 12:41 (7:41 за Києвом) 23 липня з космодрому Веньчан в південній провінції Хайнань.

Згідно з прогнозами, зонд повинен досягти Марса через сім місяців. У лютому 2021 року і пробуде космічна станція на орбіті Марса два місяці. У квітні повинні висадити на Червону планету марсохід. Він займеться вивченням поверхні і пошуком води.

Запуск "Тяньвэнь-1" став вже другий марсіанської місії на цього тижня. 20 липня свій космічний апарат "Аль-Амаль" ("Надія") за вивчення Марса запустили Об'єднані Арабські Емірати.

Метою китайської місії на Марсі є пошук життя на планеті, як на поточний момент, так і в минулому, а також дослідження навколишнього середовища.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що американське агентство NASA планує відправити місію на Венеру для дослідження надр планети. Назвою програми стало латинське Veritas - істина".

Нова місія на Венеру дасть вченим можливість зрозуміти, чому дві приблизно однакові за розміром планети, Земля і Венера, настільки сильно відрізняються по фізичних умов на поверхні: у той час як на поверхні Землі підтримуються помірні температури і тиску, дозволяють існувати життєвим формам, на поверхні Венери температури досягають 500 градусів Цельсія, хмари наповнені сірчаною кислотою, а атмосферний тиск здатний розчавити людину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, навіщо летять на Марс місії США, Китаю і ОАЕ.

Як повідомляв Знай. ua, NASA готує революційний "Сонячне вітрило", космічна фантастика перетворюється в життя.

Також Знай. ua писав, що NASA Марсом не обмежилася, готують нову місію на Венеру.