За минулий рік розробка камер смартфонів злетіла з 48MP до 108 або 100MP. На жаль, збільшення пікселя камери не обов'язково означає кращу продуктивність. В даний час такі компанії, як Samsung, Xiaomi і інші виробники телефонів вже мають смартфони з сенсором 100MP. Тим не менше, ці смартфони як і раніше поступаються Huawei з точки зору рейтингу зображень за оцінками DxOmark.

Про це повідомляє GizChina.

Huawei, gettyimages
Huawei, gettyimages

У недавньому повідомленні Weibo Юй Чэндун сказав: “Недавній аналіз продукту рішення камери мобільного телефону показує, що фактичний фотоефект 100MP не так гарний, як датчик з великими пікселями. Навіть якщо 100-мегапіксельна камера об'єднує кілька маленьких пікселів для синтезу великих пікселів, вона все одно має прогалини”

Юй Чэндун далі зазначив: “Ефект зйомки не просто пов'язаний з кількістю пікселів. Це систематичний проект, що включає результат взаємодії кількості пікселів, розмір пікселя, вихідного процесора, програмного алгоритму і можливостей мікросхеми. Це вимагає великих вкладень і постійного технічного накопичення”.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Huawei, gettyimages
Huawei, gettyimages

Якщо подивитися на топ-5 смартфонів в рейтингу DxOMark, тільки Xiaomi Mi 10 Pro використовує сенсор 108MP. Навіть при цьому він займає четверте місце. Huawei P40 Pro, Honor 30 Pro + і Oppo Find X2 Pro займають перше-третє місце. Ці смартфони використовують 50-мегапіксельну, 50-мегапіксельну і 48-мегапіксельну основну камеру відповідно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в Китаї запустили перший зонд, який призначений для дослідження поверхні Марса. Правда, на орбіту червоної планети він долетить аж у лютому 2021 року, але скоротити відстань між Марсом і Землею не вийде.

Як повідомляв Знай.uа відома автомобільна компанія Bugatti представила новий електрокар. Правда, він призначений для дітей, але цінник відповідає звичайному автомобілю. Компанія повідомляє, що за новинку доведеться заплатити близько 30 тисяч євро, так що батькам доведеться розщедритися. За максимальну комплектацію доведеться заплатити близько 60 тисяч євро.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple щорічно влаштовує конкурс на кращі фото, зняті за допомогою iPhone. Звичайно ж, серед фотографів є і профі, а смартфони яблучної корпорації допомагають робити дійсно гарні фото. Всі фото-переможці можна подивитися за цим посиланням.