Компанія Qualcomm представила Quick Charge 5, новітній стандарт швидкої зарядки компанії, і вона обіцяє величезну перевагу: швидкість зарядки більше 100 Вт на смартфоні, можливість зарядки пристрою від 0 до 50 відсотків за п'ять хвилин або повна зарядка акумулятора телефону за 15 хвилин.

Quick Charge 5, gizchina

Минуло кілька років з тих пір, як Qualcomm представила свій останній основний стандарт швидкої зарядки, Quick Charge 4 (який також мав поліпшену версію, Quick Charge 4+), але нова версія являє собою самий великий стрибок для компанії.

Як зазначає Anandtech, Quick Charge 5 фактично використовує існуючий стандарт програмованого джерела живлення USB (PD-PPS), який дозволяє ще більше контролювати рівні напруги та струму під час процесу зарядки. Перевага цього полягає в тому, що Quick Charge 5 теоретично універсальний - будь зарядний пристрій USB PD-PPS має бути здатним заряджати пристрій Quick Charge 5 на повній швидкості.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Повідомляється, що ця технологія з'явиться на величезній кількості смартфонів, але вже ближче до початку 2021 року, так що доведеться почекати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що флагманський смартфон LG V60 ThinQ провалив тест на якість зйомки. Експерти повідомляють, що камера смартфона на рівні флагманів 2018 року, що не дуже крутий показник для смартфона 2020 року. До того ж, компанія раніше говорила, що приділила камері особливу увагу.

Як повідомляв Знай.uа Instagram обвинуватили в стеженні за користувачами. Повідомляється, що в соцмережі стався збій, з-за якого система смартфона показувала, що камера смартфона включена під час перегляду фото у соцмережі. У компанії вже встигли виправдатися з цього приводу.

Також Знай.uа повідомляв, що Ілон Маск після злому його аккаунта Twitter розповів, що йому нічого боятися, якщо хакери зіллють в мережу його листування. За словами глави Tesla, там немає “нічого такого”.