З'явилася цікава інформація, яка зароджує приємні і надихаючі надії на нове покоління. В Індії дві десятикласниці з міста Сурата змогли виявити невідомий раніше навколоземний астероїд. Фахівці з NASA підтвердили знахідку і назвали астероїд - HLV2514.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з індійських телеканалів.

Школярки, які знайшли астероїд HLV2514, фото: miseria.com.br
Школярки, які знайшли астероїд HLV2514, фото: miseria.com.br

За інформацією журналістів, дівчата Вайдехі Векарія Санджайбхай та Радхіка Лахані Прафулбхай брали участь у міжнародній кампанії з пошуку астероїдів за допомогою телескопа на Гаваях. Дослідження проводило агентство Space India у співпраці з Міжнародним астрономічним пошуковим співтовариством (IASC) та Університетом Хардін-Сіммонс у штаті Техас (США).

Учням дозволили попрацювати з телескопом Pan-STARRS на Гаваях, який спеціалізується на пошуку астероїдів. У коментарі NASA значиться, що виявлений навколоземній об'єкт в даний час знаходиться поблизу планети Марс. З часом він перетвориться на астероїд, чия орбіта перетне земну.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У свою чергу агентство Space India пізніше з гордістю повідомило в соцмережах, що дві дівчини з Сурату виявили невідомий навколоземній об'єкт у рамках кампанії з пошуку астероїдів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені знайшли сліди найпотужнішого астероїдного дощу, який пройшов 800 мільйонів років тому.

Як повідомляв Знай.uа небо над Токіо спалахнуло від вторгнення "чужого" - вибух силою 150 тонн тротилу.

Знай.uа писав, небезпечний гість з космосу перетне орбіту Землі — залишилося кілька годин.