Астероїд розміром з автомобіль, виявлений на вихідних, 28 липня облетів Землю, пролітаючи над нашою планетою на відстані, яка конкурує з орбітами деяких високо літають супутників.

Фото з відкритих джерел, космос
Фото з відкритих джерел, космос

Астероїд 2020 OY4, який був вперше виявлений в неділю (26 липня), наблизився до Землі зі швидкістю близько 27 700 миль в годину (44 600 км/год). За даними Європейського космічного агентства, астероїд має ширину трохи менше 10 футів (3 метри) і не представляє небезпеки для удару по Землі, але дійсно наближається до траєкторії польоту геосинхронних супутників.

Астероид, gettyimages
Астероид, gettyimages

“Крихітний триметровий астероїд під назвою 2020 OY4 пролетів повз Землі всього кілька годин тому, проходячи всередині орбіти супутників в геостационарном кільці”, - повідомили представники ESA у своєму оновлення в Twitter.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi запатентувала унікальний смартфон, в якому можна ховати бездротові навушники. По суті, він здатний бути чохлом для них, і навіть заряджати в разі необхідності. Проте, за межі випробувального центру цей гаджет навряд чи вийде.

Як повідомляв Знай.uа політик із США назвав Маска лицеміром, так той виявився проти грошових виплат жителям США, хоча сам отримав від держави мільйони доларів для підтримки бізнесу.

Також Знай.uа повідомляв, що iPhone 12 покажуть публіці вже дуже скоро. Інсайдери з'ясували, що презентація запланована аж на 8 вересня 2020 року.