Airbus-France побудує величезний супутник, який доставить перші зразки марсіанської породи на Землю.

Цей матеріал буде пробурена на Червоній планеті наступним марсоходом космічного агентства США, Perseverance, а потім ракета виведе його на орбіту.

Марсохід, BBC

Завданням супутника Airbus буде захопити запаковані зразки і відправити їх додому.

Очікується, що спільний американо-європейський проект обійдеться у мільярди і займе трохи більше десяти років.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Але вчені кажуть, що це, ймовірно, кращий спосіб підтвердити, чи існувало коли-небудь життя на Червоній планеті.

Дослідники стверджують, що будь-які докази можуть бути спірними і потребують потужних аналітичних інструментів, які можна знайти тільки в земних лабораторіях, щоб переконати тих, хто сумнівається.

“Це набагато складніше, ніж будь-яка типова місія на Марс”, - сказав д-р Девід Паркер, директор з досліджень людини і роботів в Європейському космічному агентстві (Esa).

У 2018 році місія NASA Insight доставила на Марс посадковий апарат із сейсмометром
У 2018 році місія NASA Insight доставила на Марс посадковий апарат із сейсмометром

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що перший MacBook від яблучної корпорації на власному чіпсеті порадує фанатів своєю ціною. Повідомляється, що за ноутбук попросять близько 750 доларів, що рекордно дешево для ноутбуків Apple.

Як повідомляв Знай.uа компанія Koss подала в суд на Apple за використання патентів. Повідомляється, що в бездротових AirPods від Apple є технології іншій компанії, і вони порушують патент.

Також Знай.uа повідомляв, що консоль PlayStation 5 отримав знімну кришку. Це означає, що консоль можна буде кастомизировать за своїм бажанням. У теорії, це дозволить компанії підзаробити, а геймерам підлаштувати довгоочікувану консоль під себе.