Airbus-France побудує величезний супутник, який доставить перші зразки марсіанської породи на Землю.

Читайте Знай Google News!

Цей матеріал буде пробурена на Червоній планеті наступним марсоходом космічного агентства США, Perseverance, а потім ракета виведе його на орбіту.

Марсохід, BBC

Завданням супутника Airbus буде захопити запаковані зразки і відправити їх додому.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Очікується, що спільний американо-європейський проект обійдеться у мільярди і займе трохи більше десяти років.

Але вчені кажуть, що це, ймовірно, кращий спосіб підтвердити, чи існувало коли-небудь життя на Червоній планеті.

Дослідники стверджують, що будь-які докази можуть бути спірними і потребують потужних аналітичних інструментів, які можна знайти тільки в земних лабораторіях, щоб переконати тих, хто сумнівається.

“Це набагато складніше, ніж будь-яка типова місія на Марс”, - сказав д-р Девід Паркер, директор з досліджень людини і роботів в Європейському космічному агентстві (Esa).

У 2018 році місія NASA Insight доставила на Марс посадковий апарат із сейсмометром
У 2018 році місія NASA Insight доставила на Марс посадковий апарат із сейсмометром

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на компанію Xiaomi подала в суд індійська компанія. Повідомляється, що китайська корпорація порушила кілька патентів при створенні некоторіх моделей смартфонів.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple підтвердила перенесення презентації iPhone 12. Звичайно про причини корпорація не захотіла говорити, але інсайдери стверджують, що мова якраз в ланцюжку поставок деталей. Яблучна корпорація просто не встигає зібрати потрібну кількість гаджетів.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google тепер робить резервну копію будь-якого смартфона на Android і iOS. Повідомляється, що нова функція дозволить фанатам Google відмовитися від iCloud на користь сервісів пошуковика.