У неділю Microsoft заявила, що розглядає можливість покупки TikTok на чотирьох ринках, включаючи США, після того, як адміністрація Трампа підняла питання національної безпеки щодо зв'язків додатки з Китаєм.

Читайте Знай Google News!

Розкриття інформації відбувається, коли TikTok стикається з тиском з боку адміністрації Трампа, яка назвала популярний додаток загрозою національної безпеки і оголосила про плани заборонити його.

Кращі альтернативи Microsoft Office
Кращі альтернативи Microsoft Office, pinterest.ru

Microsoft заявила, що веде переговори з китайською материнською компанією додатки, ByteDance, щоб взяти під контроль TikTok в США, Канаді, Новій Зеландії та Австралії. Якщо угода буде завершена, Microsoft планує перенести всі американські користувальницькі дані на сервери США і видалити резервні копії даних в зарубіжних країнах. В даний час TikTok зберігає інформацію про користувачів у США і зберігає її в Сінгапурі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Microsoft заявила, що сподівається завершити обговорення з ByteDance не пізніше 15 вересня. Але можливо, що угода не відбудеться.

“Ці обговорення є попередніми, і не може бути ніяких гарантій, що угода з участю Microsoft буде продовжена”, - йдеться в заяві Microsoft.

Microsoft, gettyimages
Microsoft, gettyimages

Придбання американською компанією може допомогти TikTok позбутися від ретельної перевірки ByteDance. Деякі галузеві оглядачі висловлюють стурбованість з приводу того, чи може китайське уряд змусити ByteDance передавати інформацію про користувачів у США.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на компанію Xiaomi подала в суд індійська компанія. Повідомляється, що китайська корпорація порушила кілька патентів при створенні некоторіх моделей смартфонів.

Як повідомляв Знай.иа компанія Apple підтвердила перенесення презентації iPhone 12. Звичайно про причини корпорація не захотіла говорити, але інсайдери стверджують, що мова якраз в ланцюжку поставок деталей. Яблучна корпорація просто не встигає зібрати потрібну кількість гаджетів.

Також Знай.иа повідомляв, що компанія Google тепер робить резервну копію будь-якого смартфона на Android і iOS. Повідомляється, що нова функція дозволить фанатам Google відмовитися від iCloud на користь сервісів пошуковика.