Компанія оголосила, що WhatsApp впроваджує нову функцію, яка дозволяє користувачам швидко знаходити вміст вірусних повідомлень для перевірки дезінформації. Починаючи з сьогоднішнього дня, значок лупи почне з'являтися поряд з повідомленнями, які були переслані через ланцюжок з п'яти або більше осіб. Натиснувши на нього, ви зможете знайти зміст повідомлення в Інтернеті, маючи на увазі, що це має виявити будь-які поширені теорії змови чи дезінформацію, що міститься в повідомленні.

WhatsApp нова функція, gizchina

На скріншоті функції, випущеної WhatsApp, він використовує приклад вірусного повідомлення, в якому стверджується, що “питво свіжою кип'яченою часниковою води вилікує COVID-19”. При пошуку в Інтернеті з'являються три перевіряючих факт веб-сайту, які позначають це твердження як помилкове. Ще в березні CNN повідомив, що медична дезінформація стає проблемою в службі повідомлень, що належить Facebook.

Спроби Facebook контролювати неправдиву інформацію в WhatsApp ускладнюються наскрізним шифруванням служби, яке не дозволяє їй переглядати вміст будь-яких повідомлень, що відправляються службою. Завдяки новій функції пошуку WhatsApp дає користувачам можливість самостійно перевіряти фактичну інформацію, а не проактивно сканувати повідомлення на предмет загальних теорій змови.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нова функція тепер доступна на iOS, Android і в Інтернеті в Бразилії, Італії, Ірландії, Мексиці, Іспанії, Великобританії і США.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення браузера Google Chrome дозволить відключити докучливі повідомлення з сайтів. Повідомляється, що таким чином сервіс користувачеві не доведеться щоразу відключати повідомлення вручну, відписка відбувається через нетривалий час автоматично.

Як повідомляв Знай.uа китайські хакери виявили в iPhone уразливість, яку неможливо виправити лише оновленням прошивки. Повідомляється, що компанія може позбутися від вразливості тільки на нових моделях.

Також Знай.uа повідомляв, що США хоче заборонити величезна кількість китайських додатків для смартфона. Тепер стало відомо, що справа стосується не тільки TikTok, але і інші додатки.