Telegram почав блокувати користувачів під ніками" Вибране "і"Saved Messages".

Про це повідомляє Meduza.

Один з читачів ресурсу повідомив, що спробував створити акаунт "Saved Messages" заради експерименту - він був заблокований буквально через кілька хвилин.

"З аккаунта викинуло, вхід з нього тепер Неможливий, повідомлення" номер телефону заблокований " при спробі входу. Інформації про способи і можливості розблокування в повідомленні немає," - прокоментував блокування він.

Служба підтримки Telegram у відповіді на запит не сказала прямо, блокуються чи акаунти з іменами "Вибране" і "Saved Messages", проте попередила, що не варто пробувати перейменувати свій аккаунт в назву хмарного сховища користувачів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Фото: Wikipedia

Такі заходи месенджеру довелося вжити після того, як на початку серпня в Telegram з'явився новий спосіб шахрайства. Зловмисники можуть написати користувачам від імені аккаунта з назвою" Saved Messages", тут же видалити повідомлення, а далі - отримувати всю інформацію, яку користувачі помилково пересилають в фейковий сховище. У тому числі в руки шахраїв може потрапити і цінна конфіденційна інформація.

Нагадаємо, раніше гроші українців у Приват24 опинилися під прицілом шахраїв-надають кредити через Facebook.

Як повідомляв портал "Знай.иа", в Інтернеті знайшли спосіб обходити захист Instagram, приватні дані під загрозою.

Також "Знай.иа" писав, що інформація під захистом: як поставити пароль на комп'ютер.