Корпорації Apple i Google видалили зі своїх магазинів додатків популярну гру Fortnite у зв'язку з запровадженими у ній новою системою внутрішніх платежів, яка мала допомогти розробнику Epic Games уникнути великої комісії (15-30%) при придбанні внутрішньоігрових послуг. Своєю чергою Epic Games подало позов до суду проти цих компаній-монополістів.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: інформаційне агентство Reuters.

Нова система оплати була сприйнята у Apple i Google як порушення правил сервісу - тому проти гри і були застосовані санкції.

Fortnite \\ скріншот гри
Fortnite \\ скріншот гри

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Окрім судового позову, який замість грошової компенсації ставить вимогу припинити монополістичну практику, Epic Games почали і медіакампанію, спрямовану насамперед проти Apple. Саме продукти "яблучної" компанії принесли особливо значний дохід розробникам - 24 млн доларів, у той час як користувачі Android обмежилися усього 2 млн.

В рамках цієї піар-компанії Epic Games навіть випустило пародію на знамениту рекламу Apple, яка своєю чергою пародіювала антиутопічний роман Джорджа Орвелла "1984".

"Apple стала тим, чому колись протиставила себе: чудовиськом, яке прагне контролювати ринки, блокувати конкуренцію та придушити інновації. Apple більша, потужніша, міцніша і згубніша, ніж монополісти минулих років", - заявили розробники у судовому позові.

Fortnite - гра у жанрі "королівська битва", яка була випущена у 2017 році. Станом на 2019 рік у неї грали понад 250 мільйонів людей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Fortnite Season 3 знову затримується - оголошена нова дата.

Як повідомляв портал Знай.ua, Fortnite порадував чудовою новиною майбутніх власників Playstation 5 і Xbox X Series.

Також Знай.ua писав, що Fortnite вперше за 2 роки з'явився в Google Play для Android.