Тепер в Австралії робитимуть з простроченого пива біологічне паливо. Все сталося наступним чином - коли в березні в країні через пандемію коронавірусу закрилися паби і бари, пивоварні країни залишилися з величезними запасами нерозпроданого несвіжого пива.

Читайте Знай в Google News!

Однак ідея, що робити з невикористаним напоєм, прийшла в голову австралійським пивоварам досить швидко. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання CNN.

пиво, ілюстративне фото Getty Images
пиво, ілюстративне фото Getty Images

Пінний напій вирішили використовувати в якості нового джерела відновлюваної енергії для станції очищення води в Південній Австралії. Так, пиво було відправлено на станцію, де його переробили на біогаз, який потім перетворюється на електрику для запуску установки.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Також зазначається, що завдяки своїй високій калорійності пиво є ідеальним паливом для реакторів заводу, який зазвичай отримує близько 80% електроживлення за раз з біогазу. 40 тис. галонів несвіжого пива збільшили виробництво енергії до 654 мегават-годин протягом місяця. За словами експертів, цього достатньо для живлення 1200 будинків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, тягач без гальм дивом уникнув аварії на крутому спуску, відео.

Як повідомляв Знай.uа, опубліковано тизер нової гри Call Of Duty Black Ops Cold War, відео.

Знай.uа писав, складаний Motorola Razr 5G показав свій головний недолік.