Багато великих виробників регулярно стикаються з проблемами антимонопольного законодавства, коли їм доводиться платити мільйони доларів в якості компенсації. Apple нічим не відрізняється, фактично, щорічно вона стикається з безліччю судових позовів. Звичайно, цього слід було очікувати, враховуючи обсяг операцій. Тепер остання проблема антимонопольного законодавства, з якою зіткнулася Apple, виникла в Південній Кореї, і компанії доведеться виплатити більше 80 мільйонів доларів.

Читайте Знай в Google News!

За повідомленням антимонопольного регулятора Південної Кореї, Південнокорейська дочірня компанія Apple пропонує заходи щодо усунення антимонопольних проблем. У своїй пропозиції компанія повинна буде витратити до 100 мільярдів вон (приблизно 84,02 мільйона доларів США). Apple буде використовувати цей фонд для підтримки проектів малого бізнесу Південної Кореї, споживачів та інших.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

До цього Apple Korea перебувала під слідством корейської комісії зі справедливої торгівлі (KFTC). Розслідування пов'язане з твердженням, що Apple зловживає своїм домінуючим становищем на ринку. Надходили повідомлення про те, що американська компанія змушує місцевих операторів мобільного зв'язку нести витрати на рекламу і гарантійні зобов'язання.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Комісія з справедливої торгівлі Кореї заявила, що Apple погодилася змінити свої "несправедливі" умови по відношенню до операторів. Наприклад, компанія обговорить з телекомунікаційними компаніями, як розділити витрати на рекламу. Це також допоможе знизити навантаження на операторів.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

З 100 мільярдів вон (84 мільйони доларів), отриманих від Apple, 40 мільярдів вон (42 мільйони доларів) буде використано для створення Центру підтримки досліджень і розробок. Цей центр буде підтримувати тільки дрібних корейських виробників. Крім того, ще 25 мільярдів вон (21 мільйон доларів) піде на будівництво "академії" для навчання розробників. Останні 25 мільярдів вон (21 мільйон доларів) будуть використані для надання споживачам знижок на гарантійні витрати, а також інших пільг.

Згідно з даними дослідницької компанії Counterpoint, в минулому році на частку Apple припадало 18% корейського ринку мобільних телефонів. Однак він сильно відстає від Samsung Electronics, у якої 65%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple вирішила знизити вартість виробництва iPhone 12 за рахунок здешевлення компонентів. Звичайно, Смартфони отримають підтримку 5G, але цей факт істотно збільшить підсумкову вартість, так що компанія хоче знайти компроміс якості і ціни.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Tesla розробила іграшкову Tesla Model Y для маленьких водіїв. Повідомляється, що за автомобіль попросять всього лише 100 доларів, а розробкою дизайну займалися фахівці з Tesla.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Google прибрала докучливу функцію в сервісі Фото. Повідомляється, що при використанні портретного режиму сервіс створював відразу 2 фото, що дратувало користувачів. Тепер такого не буде.