Transsion Holdings, китайська компанія, що стоїть за брендами смартфонів Tecno і Infinix, в 2013 році була виробником звичайних телефонів. Тим не менш, компанія випустила свій перший смартфон у 2014 році. Це стало важливою віхою для компанії, оскільки дозволило групі стати одними з найбільш конкурентоспроможних брендів в Африці та деяких країнах, таких як Індія. Компанія відома своїми недорогими смартфонами за доступною ціною. Вони дозволили деяким користувачам з країн, що розвиваються, отримати доступ до епохи смартфонів. Однак у деяких випадках ця угода включає шкідливе програмне забезпечення.

Читайте Знай в Google News!

Нещодавній звіт BuzzFeed News показує, що деякі китайські телефони постачаються з шкідливим програмним забезпеченням. Він виходить з таємно завантажених додатків і намагається підписати користувача на послуги без його відома або дозволу. Показовий випадок виник за участю 41-річного південноафриканця, який отримав Tecno W2. У телефоні спливала реклама, що перериває його дзвінки і чати. Жертва сказала, що він кілька разів прокидався і виявив, що його інтернет-трафік витрачений, а також повідомлення про платні підписки на додатки, які він ніколи не запитував.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

В ході спільного розслідування, проведеного BuzzFeed News і Secure-D, Службою безпеки мобільних пристроїв, було виявлено, що встановлене програмне забезпечення було заражене шкідливим ПЗ xHelper і Triada. Він виснажував дані користувача і в той же час намагався вкрасти його гроші за допомогою таких незапрошених підписок.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в 2021 році на прилавках з'явиться оновлена портативна консоль Nintendo Switch. Повідомляється, що крім змін самої консолі, компанії також готують нові ігри, щоб не момент виходу у неї вже були ексклюзиви.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Xiaomi запатентувала смартфон, у якого камера може змінювати свій кут. Патент створений для того, щоб робити ширококутні знімки, і при цьому не спотворювати саме фото, як це часто буває в сучасних флагманах.

Також Знай.uа повідомляв, компанію Apple знову звинуватили в монополії, так що тепер їй доведеться виплатити штраф у розмірі 80 мільйонів доларів Південній Кореї. Втім, гроші підуть на розвиток малого бізнесу в країні.