Мрія Ілона Маска про Землю, оточену хмарами супутників на низькій навколоземній орбіті, проект, відомий як Starlink, виявляється кошмаром як для астрономів, так і для звіздарів-любителів. Новий звіт про багато проблем, які ставить Starlink, передбачає, що в кращому випадку для астрономів SpaceX відмовиться від проекту.

Читайте Знай в Google News!

Семінар Satellite Constellations 1 або Satcon1 зібрав 250 астрономів, інженерів, операторів комерційних супутників та інших зацікавлених сторін і був організований NOIRLab Національного наукового фонду та американським астрономічним товариством. Завдання Satcon1 полягало в тому, щоб дослідити проблеми, як Ви вже здогадалися, Satellite Constellations, а саме проект Starlink.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Супутникові сузір'я-це супутники, які працюють разом, щоб забезпечити безперервне покриття певної частини Землі. Таким чином працює система глобального позиціонування. За даними TechCrunch, Starlink, що почалася як мережа з 60 супутників трохи більше року тому, зараз налічує 538 одиниць. Коли-небудь їх мета полягатиме в тому, щоб надати високошвидкісний Інтернет всім на планеті. Компанія заявляє, що для роботи їй необхідно встановити не менше 800 супутників, але планують встановити не менше 12000.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple готова до виходу iPad і Apple Watch 6. Повідомляється, що їх покажуть вже цієї осені, так що чекати залишилося недовго.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Tesla захопила ринок електрокарів у Китаї. Повідомляється, що завдяки Маску автомобілі стають дешевшими, і в той же час краще. Виробництво авто в Китаї зробило можливим швидку збірку.

Також Знай.uа повідомляв, що iPhone 12 Pro покажуть публіці аж у листопаді. Повідомляється, що новинку доведеться чекати дуже довго, а якщо мова йде про початок продажів, то очікування можуть затягнутися аж до середини грудня.