Google Chrome ще ніколи не був настільки популярним-веб-браузером користуються 69 відсотків усіх користувачів настільних комп'ютерів і 64 відсотки користувачів мобільних пристроїв. Кожного разу, коли ви відвідуєте веб-сайт або проводите пошук, можливо, знову ж таки за допомогою Google, відправлена вами інформація повертається в інфраструктуру компанії. І це не рахуючи рекламних трекерів від Google і Facebook, які стежать за вами в Інтернеті.

Читайте Знай в Google News!

Але так бути не повинно. Незважаючи на невелику частку ринку мобільних браузерів, Mozilla повністю переписала свій додаток Firefox для Android, щоб покладатися на власну інфраструктуру, а не на інфраструктуру Google, яка використовується в більшості браузерів. Переробка додатка для Android, що отримав назву Firefox Daylight, послідувала за тим, як компанія в минулому році тестувала функції в попередній версії. Для жителів Європи новий додаток Firefox було запущено у вівторок, а жителі США можуть отримати його з 27 серпня.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Однією з головних відмінностей Firefox для Android від конкурентів є те, що він використовує Geckoview, движок рендеринга браузера Mozilla. "Ми є єдиним незалежним веб-браузером, доступним на Android", - говорить Дейв Кемп, віце-президент Firefox.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Браузерні движки-це ключові елементи інфраструктури, що лежать в основі кожного веб-браузера. Вони виконують основні функції браузера, необхідні для роботи в мережі. Однак розробникам доступні тільки три основних. Це Blink, що належить Google, Apple WebKit і Mozilla Geckoview.

З обмеженого числа доступних варіантів домінує Google Blink. На Android, Microsoft Edge, Brave Browser і Chrome використовують Google Blink. Microsoft була останньою фірмою, яка перейшла на базову архітектуру Google, оскільки вона впровадила Blink в Edge в грудні 2018 року. На iPhone закрита екосистема Apple вимагає, щоб всі браузери, включаючи Chrome, використовували WebKit в якості базових механізмів.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

"Включення нашого ядра браузера до складу нашого продукту-відмінний спосіб внести всі зміни, які, на нашу думку, нам необхідно внести, щоб зробити Інтернет там, де ми хочемо, - говорить Кемп. Це також означає, що якщо Blink страждає будь-якими вразливостями безпеки, браузер Mozilla не постраждає. "Ця незалежність дозволяє нам створювати користувальницький інтерфейс, який у поєднанні з загальною більш високою швидкістю перегляду забезпечує безпрецедентну продуктивність", - додає Mozilla.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple готова до виходу iPad і Apple Watch 6. Повідомляється, що їх покажуть вже цієї осені, так що чекати залишилося недовго.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Tesla захопила ринок електрокарів у Китаї. Повідомляється, що завдяки Маску автомобілі стають дешевшими, і в той же час краще. Виробництво авто в Китаї зробило можливим швидку збірку.

Також Знай.uа повідомляв, що iPhone 12 Pro покажуть публіці аж у листопаді. Повідомляється, що новинку доведеться чекати дуже довго, а якщо мова йде про початок продажів, то очікування можуть затягнутися аж до середини грудня.